Zoals 9 september aan jullie is gemaild zal er 1 oktober een ledenvergadering zijn.
De voorbereidingen voor het komende tentoonstellingsseizoen zullen starten.

Jullie vinden onderstaand de benodigde documenten;
1- Het tentoonstellingsreglement
2- Inschrijfformulieren voor de onderlinge tentoonstelling van De Vogelvriend Nijkerk

Jullie zullen zien dat de inschrijvingen sluiten op 12 oktober. Op de ledenvergadering kunnen jullie dan het formulier meenemen en bij mij inleveren of voor die datum mailen/opsturen/langsbrengen. Als er nog vragen zijn over het invullen van het inschrijfformulier, dan kunnen we die avond ook nog helpen bij het invullen daarvan.
Tip: Na het openen van het inschrijfformulier kunt u met de cursor-toetsen (pijltjes toetsen) naar de verschillende velden navigeren om deze op de computer in te kunnen vullen.

Ook kunnen jullie hier downloaden:
3- Verkoopklasse 2019

Er zal dit jaar voor het eerst (sinds jaren?) een Verkoopklasse aanwezig zijn.
Hier kunt u vogels voor opgeven die u wilt verkopen die NIET aan de tentoonstelling meedoen.
Om vooraf in te kunnen schatten hoeveel stellingruimte wij daarvoor moeten opbouwen vragen wij jullie om alvast aan te geven, middels het formulier, hoeveel vogels jullie te koop willen aanbieden. Het inschrijven van de Verkoopklasse kan tot en met de geplande ledenvergadering op 22 oktober. Het formulier kunt u dan inleveren of eerder mailen/opsturen/afgeven bij een van de leden van het bestuur. Wilt u meer vogels verkopen dan er nu op het formulier kunnen worden ingevuld? Dan kunt u de gevraagde gegevens natuurlijk op een eigen velletje papier aangeven.

Het is de bedoeling dat de vogels voor de Verkoopklasse woensdag worden gebracht tussen 19:30u en 19:45u. Deze vogels mogen namelijk niet tijdens het keuren in de tentoonstellingsruimte aanwezig zijn.
Om te voorkomen dat nieuwsgierige verkopers alvast prijswinnaars willen bekijken is het de bedoeling de Verkoopklasse-vogels af te geven in de kantine aan de organisatie, dus NIET in de tentoonstellingsruimte.

Verder het volgende….
Het gaat helaas nogal eens mis, daarom hierbij graag uw aandacht voor wat betreft het bestellen van ringen:

- Formulier downloaden van http://www.devogelvriendnijkerk.nl/ringen/ringen-2019-2020 OF http://www.nbvv.nl/ringen.asp
- Formulier nauwkeurig invullen (NIET invullen de machtiging!!!!)
- Een standaard formulier kan, mits deze nauwkeurig en volledig ingevuld is, gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., NIET naar een ander mailadres!
- Een formulier niet fotograferen en mailen, maar het origineel doorsturen of gescand mailen!
- Formulier voor cultuurvogels dient OF in een enveloppe verstuurd te worden naar de ringencommissaris OF bij de ringencommissaris in de bus gegooid te worden omdat
de NBvV eist dat het ringenbestelformulier voor Europese cultuurvogels wordt ondertekend met originele handtekening!
- Geld overmaken op de rekening van de vereniging, dus niet naar de NBvV en ook niet naar Ruud Lohuis privé!!!
- Graag gelijktijdig actie, dus EN het formulier versturen en direct betalen! Geen weken ertussen laten zitten
- Er worden pas ringen besteld als het geld op de rekening van de vereniging staat!
- Formulier inleveren voor de uiterste inlever termijn die op het formulier staat! Dus niet de datum vd ringencommissaris aanhouden!
- Goede prijs van de ringen aanhouden, ringen voor cultuurvogels zijn €0,31/stuk (voor gekleurde ringen) en dus NIET €0,21/stuk
- Graag het bedrag goed narekenen. Regelmatig wordt hier een optelling verkeerd gedaan
- Wanneer er in 1 bestelling EN normale ringen EN cultuurringen worden besteld, betaald men maar 1x de administratiekosten
- Graag duidelijk, eventueel in blokletters, het formulier invullen!

Het aankomende jaar zullen we in een tweetal vergaderingen ringenformulieren uitdelen en de mogelijkheid bieden om dan, met of zonder hulp, de ringenformulieren in te vullen en deze daarna te bestellen bij de NBvV.
Zo hopen we te voorkomen dat de formulieren onvolledig worden ingevuld of te laat worden aangevraagd.

Mochten er opmerkingen of vragen zijn over de bijlagen dan horen wij het uiteraard graag van u!

Graag tot ziens op de 1e oktober!

Vriendelijke groet,
De Vogelvriend Nijkerk