de vogelvriend Nijkerk

nijkerkse kanarie en vogel vereniging

Op 16 mei is er een lezing gegeven door dhr. Hans Wagenaar;

"Bij de Prachtvinken thuis" © (Afrika, Azië en Australië)
Schitterende en opmerkelijke beelden van vele bekende en ook minder bekende soorten Prachtvinken in hun natuurlijke omgeving

Een korte introductie: Sinds de jaren ‘70 heeft hij ruim ervaringen opgedaan met het houden en kweken van vele soorten vogels, waarbij hij in de loop der tijd zeer breed geïnteresseerd en georiënteerd is geraakt. Naast Ornithologie in het algemeen is hij met name geïnteresseerd in vogelgedrag in relatie tot hun leefomgeving (Ecologie) en onderlinge gedragsstructuren bij vogels (Ethologie).
Verder is hij betrokken bij het wetenschappelijk (ring)onderzoek aan Europese vogels en actief in een aantal beschermingsprojecten ten behoeve van diverse inheemse vogelsoorten.
Daarnaast houdt hij zich bezig met het verzamelen van hoogwaardige Ornithologische literatuur en onderhoudt hij een omvangrijke collectie beeld-/studiemateriaal.

De lezing werd digitaal gepresenteerd, waarbij het getoonde door Hans van deskundig commentaar werd voorzien. Er waren zo'n 25 leden aanwezig, die naast bijzonder veel informatie ook voorzien werden van een hapje en een drankje! Al met al mogen we spreken over een geslaagde en gezellige avond, die zeker voor herhaling vatbaar is.

De Vogelvriend Nijkerk

lezing 1

lezing 2

 

 

lezing 4

lezing 5

lezing 6