RINGEN 2022

Informatie over ringen (in 2022 is de kleur BRUIN)

Beste vogelvrienden,

Het nieuwe kweekseizoen staat weer voor de deur en dus tijd voor de vroege kwekers om ringen te bestellen voor het kweekseizoen 2022.
De afgelopen periodes zijn veel formulieren niet correct ingevuld, verkeerde waardes ingevuld, verkeerde berekeningen uitgevoerd of ontbreekt de nodige informatie.

Daar komt bij dat per 1 april 2021 ook alle tarieven zijn gewijzigd en wij u willen vragen het ringengeld zoveel mogelijk via de bank te betalen.

Om dit alles bij u extra onder de aandacht te brengen hebben wij in onderstaand overzicht nogmaals alles op een rijtje gezet. Ik dank u voor uw medewerking in deze.

De prijs per ring is gewijzigd:

  • Normale gekleurde ringen €0,25 per stuk minimum aantal=10
  • Geanodiseerde ringen €0,40 per stuk minimum aantal=10
  • Gekleurde ringen Europese cultuurvogels €0,35 per stuk minimum aantal=10
  • Geanodiseerde ringen Europese cultuur €0,50 per stuk minimum aantal=10
  • Aluminiumkleurige ringen €1,00 per stuk minimum aantal=10
  • Roestvrij stalen ringen €2,00 per stuk minimum aantal=5


Let op! ringen gaan altijd per minimaal 10 stuks en in een veelvoud van 5 dus 10/15/20/25 enz
Administratiekosten afdelingsleden € 3,00 / niet-leden € 4,50

Bij gelijktijdig bestellen van ringen voor “gewone vogels” en Europese cultuurvogels/overige beschermde vogels, betaald u maar 1x de administratiekosten.

Een nieuw lid hoeft geen bestelkosten te betalen mits de ringen binnen 3 maanden na inschrijving ringen besteld worden en men 3 jaar voorafgaand aan het lidmaatschap geen bondslid was.

Spoed bestelling zijn de kosten per ring + € 1,00 extra per ring. Levertijd spoedbestelling +/- 10 werkdagen na bestelling.

Op het bestelformulier wat uHIER kunt downloaden ziet u een paar data staan. Deze corresponderen met een bestelronde.

Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 5-5-2021 betekend dat u de ringen krijgt NA 1-10-2021
Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 20-9-2021 betekend dat u de ringen krijgt NA 15-12-2021
Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 20-1-2022 betekend dat u de ringen krijgt NA 1-4-2022
Ringen bestelling ingeleverd bij Ruud Lohuis VOOR 20-3-2022 betekend dat u de ringen krijgt NA 15-5-2022
Let er dus op, dat u ruim voor de aangegeven datum uw formulier inlevert bij Ruud!

I.v.m. het digitaal bestellen van de ringen sluit de mogelijkheid van bestellen op stipt 0.00 uur van de uiterste besteldatum!

Op het bestelformulier staat nog een datum vermeld nl. “Bestelling moet uiterlijk op het bondsbureau zijn op”. De tijd tussen de uiterste besteldatum en de datum die uiterlijk op het bondsbureau dient te zijn is de tijd waarin de ringencommissaris de administratie bijwerkt. Deze gereserveerde periode is NIET bedoeld om ringen meer te bestellen!

 Voor beschermde vogels kunt u HIER het formulier downloaden.

Het bestelproces:

U levert de bestellingen via de officiële bestelformulieren vanuit de bond op tijd in. Let hierbij op dat u de juiste naam in voert, het juiste kweeknummer, telefoonnummer en indien beschikbaar ook een email adres!
Naast deze gegevens let u a.u.b. op de volgende zaken:
 De minimale bestelhoeveelheid zoals boven in dit schrijven is weergegeven!
 Vul het “volgnummer vanaf” in!
 Gebruik de juiste prijzen (met name bij de cultuurvogel bestellingen)!
 Vul u berekening aantal ringen x prijs per stuk in, achter iedere regel!
 Vergeet niet de administratieve kosten mee te nemen!
 Op het bestelformulier van cultuurvogels het BSN nummer vermelden!
 Het bestelformulier van cultuurvogels MOET voorzien zijn van een handtekening en datum!
 Controleer goed of de door u gewenste ringen voor cultuurvogels ook daadwerkelijk geregistreerd zijn als cultuurvogels of beschermde vogels!
 Bij cultuurvogels het aantal koppels invullen!
 Als u meerdere ringen besteld van cultuurvogels en/of beschermde vogels, let u dan op het volgnummer bij bestelling van dezelfde ringmaat. Bij dezelfde ringmaat kunt u maar eenmalig starten bij ring nummer 1 en alle vervolgbestellingen met dezelfde maat zijn dan opvolgend. B.v. u besteld voor 3 soorten vogels ringmaat 2.7 mm a 10 stuks per soort. U krijgt dan 1 t/m 10, 11 t/m 20 en 21 t/m 30
 Controleer uw berekeningen en de optelling tot het totale bedrag!

U kunt op diverse manieren de ringen bestellen:

De voorkeur van het bestuur:

U download het bestelformulier, en slaat het op op uw pc.
Vervolgens opent u het met acrobat reader (hetgeen als u dit niet op de pc heeft staan, gratis is te downloaden vanaf HIER).
Vervolgens kunt u dit formulier invullen op de pc, en als u klaar bent opslaan.
U kunt het vervolgens per mail versturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. versturen aan de ringen commissaris Ruud Lohuis, onder vermelding dat het geld wordt over gemaakt per bank.
U maakt vervolgens het geld over per bank, onder vermelding van RINGEN (de ringen worden pas besteld als het geld binnen is op de rekening van de vereniging!). NL17 RABO 0375 5644 46 T.N.V De Vogelvriend LET OP IS NIEUW BANKREKENINGNUMMER

Een tweede manier kan zijn:

U download het bestelformulier, en slaat het op op uw pc
Vervolgens opent u het met acrobat reader (hetgeen als u dit niet op de pc heeft staan, gratis is te downloaden vanaf HIER).
U vult dit formulier in op uw pc en PRINT het uit, of print het uit en vult het in met de hand.
U stopt het formulier in een envelope en doet dit bij de ringen commissaris door de brievenbus op Tellerswerft 3 te Nijkerk(of u scant het ingevulde formulier in als PDF, en verstuurd het naar Ruud per mail)
U maakt het verschuldigde bedrag over per bank, NL17 RABO 0375 5644 46 T.N.V De Vogelvriend LET OP IS NIEUW BANKREKENINGNUMMER! of doet dit cash (gepast betalen) erbij in de envelope.
CULTUURVOGELS:

Bij het bestel formulier voor cultuurvogels gelden dezelfde regels, alleen kun je dit formulier WEL invullen op de pc maar NIET opslaan! Dus of op de pc invullen en uitprinten of uitprinten en met de hand invullen. Dan MOET het volledig ingevulde en ONDERTEKENDE originele formulier in een envelope door de brievenbus bij Ruud Lohuis Tellerswerft 3 te Nijkerk worden bezorgt (dit is een door de overheid verplichte procedure, dus opsturen naar Ruud of bij hem in de brievenbus bezorgen). NIET VERGETEN UW BSN (BURGER SERVICE NUMMER)IN TE VULLEN!

Via het formulier wat onder het menu ringen bestellen/contakt staat, kunt u Ruud vragen stellen en/of uw bestelformulier (NIET DIE VAN CULTUURVOGELS DUS!)naar hem toe versturen.

Of u stuurt hem een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verschuldigde bedrag kunt u over maken op:

Bankrekeningnummer: NL17 RABO 0375 5644 46 T.N.V De Vogelvriend LET OP IS NIEUW BANKREKENINGNUMMER

Nogmaals, u kan nog altijd op de manier ringen bestellen die u altijd al gewend was. Het is echter voor de ringencommissaris veel minder werk als alles digitaal wordt aangeleverd. Ook is het in huis hebben van kontant geld niet wenselijk en steeds lastiger op de rekening te krijgen bij de bank. Dus het vriendelijke verzoek in ieder geval de betalingen zo veel mogelijk per bank te verrichten. NL17 RABO 0375 5644 46 T.N.V De Vogelvriend LET OP IS NIEUW BANKREKENINGNUMMER

Bestellingen
Ringenbestellingen normale vogels kunt u zowel op papier doen als digitaal. Digitaal geniet de voorkeur en kunt u het formulier mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ter bevestiging krijgt u binnen 5 werkdagen een reactie vanuit de ringencommissaris!
Uiteraard kunt u het ringenformulier ook in de brievenbus doen op adres Tellerswerft 3 te Nijkerk.

Bestelformulieren voor cultuur of beschermde vogels MOETEN altijd schriftelijk in de brievenbus worden aangeleverd, dit omdat een originele handtekening verplicht is vanuit de bond!

Wij willen u vragen geen contante betalingen meer te doen, maar het ringengeld via de bank te storten op hetzelfde rekeningnummer waar u ook jaarlijks de contributie voldoet. Dit is t.a.v. de vogelvriend Nijkerk, NL17 RABO 0375 5644 46 T.N.V De Vogelvriend LET OP IS NIEUW BANKREKENINGNUMMER

Indien u het bestelformulier fysiek wilt afleveren bij de ringencommissaris vragen wij u het formulier in de brievenbus te deponeren en niet aan te bellen. Dit alles i.v.m. de huidige corona maatregelen.

Dank voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,
De ringencommissaris

Nog een belangrijk punt, u krijgt van RUUD binnen een week een bevestiging per e-mail dat hij uw bestelling in goede orde heeft ontvangen. Heeft u na een week dus nog geen bericht, neemt u dan zelf even kontakt op met Ruud!


Voor alle verdere informatie en de prijzen van de ringen kunt u bij de NbvV terecht via deze LINK.