SPOEDBESTELLINGEN!!

Beste vogelvrienden,

Graag aandacht voor het volgende:
Met regelmaat komt het voor dat leden de data voor het inleveren van ringen bestellingen vergeten en/of missen. In een aantal gevallen worden er al eieren in de nesten en treed een lichte vorm van paniek op. Er wordt op dat moment driftig gemaild, geappt of gebeld wat de mogelijkheden zijn. Hierbij een kort overzicht:

- Stel de ringen bestelling voor ronde 1 wordt gemist (uiterste inleverdatum 5 mei van ieder jaar, uitleveren na 1 oktober van dat jaar). Wanneer er een spoed bestelling wordt geplaatst, is uitlevering alleen mogelijk van de "oude" ringen, dus de ringen van het huidige jaar en niet van het nieuwe jaar.
Indien de ringen voor het nieuwe jaar wenselijk zijn, plaats dan vanaf 1 oktober een spoedbestelling met uitlevertijd van ongeveer 10 werkdagen!
- Houd er rekening mee dat een spoedbestelling € 4,50 aan administratiekosten inhoud i.p.v. de kosten van €3,00 die voor een normale bestelling geldt!
- Een spoedbestelling voor ronde 2, 3 en 4 kan ieder moment worden geplaatst en worden uitgeleverd met ringen van het nieuwe jaar.
- Op het ringenformulier staan bij iedere bestelronde 3 data:
- Uiterlijk inleveren bij uw ringencommissaris (dit is de uiterste datum dat een ringenbestelling bij de ringencommissaris dient te zijn!) Indien de bestelling na deze datum wordt ingeleverd kan de ringencommissaris de bestelling weigeren en schuift de bestelling door richting volgende ronde
- Bestellingen moeten uiterlijk op het bondsbureau zijn ( in deze periode ronden de ringencommissaris alle bestellingen af en rond de bestelronde af). Tijdens deze periode kunnen geen ringenbestellingen meer in behandeling worden genomen! Uiteraard is een spoedbestelling altijd mogelijk!
- Uitlevering ringen ( na deze datum levert de bond de ringen uit aan de ringencommissaris per post). Voor deze periode zijn de ringen dus niet beschikbaar!

Let op! ringen gaan altijd per minimaal 10 stuks en in een veelvoud van 5 dus 10/15/20/25 enz

Aangezien de ringen de laatste jaren digitaal besteld worden zijn vanuit de computer de bestelling hard gedefinieerd. Op de laatste bestel dag kan er tot maximaal 0:00 uur 's nachts besteld worden. Voorkom aub dat er nog een bestelling een uur van te voren gedaan wordt. Dit is voor de ringencommissaris erg lastig.

Met vriendelijke groet,
Ruud Lohuis
Ringen commissaris De Vogelvriend Nijkerk